Thirrje: Bando Balcani 2021

ambasada e italise e1625432833282
Ambasada e Italisë në Prishtinë
Publikuar më
25/08/2021
Qyteti
Kosovë
Lloj listimi
Grante  

Përshkrimi

Ministria italiane e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar ka publikuar një njoftim (Bando Balcani) për realizimin e projekteve që synojnë lejimin e pjesëmarrjes italiane në nismat ndërkombëtare të paqes dhe sigurisë dhe për zbatimin e nismave humanitare dhe mbrojtjes së të drejtave të njeriut.

Grantet u jepen propozimeve për nismat që lidhen me fushat tematike të mëposhtme, në rajonin e Ballkanit Perëndimor (Shqipëri, Bosnje dhe Hercegovinë, Kosovë, Maqedoni e Veriut, Mali i Zi, Serbi):

a) parandalimi i terrorizmit dhe ekstremizmit, reforma në sektorin e drejtësisë dhe sistemet zgjedhore, transparenca dhe lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, konsolidimi i institucioneve demokratike dhe mbështetja për proceset e pajtimit kombëtar dhe rajonal;

b) forcimi i mbrojtjes dhe promovimit të të drejtave të njeriut;

c) promovimin e përhapjes dhe respektimit të së drejtës ndërkombëtare dhe humanitare.

Nismat e propozuara mund të jenë bilaterale ose rajonale.

Shuma financiare në dispozicion është prej € 250,000. Çdo propozim i përzgjedhur mund të përfitojë një kontribut që nuk tejkalon përqindjen prej 90% të shumës totale të kostove të nevojshme për realizimin e aktiviteteve të propozuara dhe në çdo rast për një shumë maksimale prej 30,000 €uro.

Afati përfundimtar për paraqitjen e aplikacionit është caktuar në orën 12.00 më 30 shtator 2021.

Të gjitha hollësitë e disponueshme në njoftim dhe anekset përkatëse.

Prano njoftimet me email

Listime të ngjashme