Specialist/e i/e mbështetjes së klientit 

cytalk e1655291586243
CY.TALK
Publikuar
16/06/2022
Skadon
16/07/2022
Lokacioni
Prishtinë
Lloji
Punë  

Prano njoftimet me email

Përshkrimi

Kompania jonë online kryen transaksione në më shumë se 100 monedha nga të gjitha vendet e  botës, është i lokalizuar në shumë gjuhë. Ne shërbejmë kanale shitjesh B2C dhe B2B ndër platformë në të gjitha kontinentet. Ne krijojmë, zhvillojmë dhe mbështesim sisteme komplekse të  shitjeve, administrative dhe teknike për biznesin e telekomit. 

Ne jemi duke kërkuar për zyrën tonë në Prishtinë për të punësuar specialistë të mbështetjes së  klientit me kohë të plotë që flasin anglisht dhe një nga gjuhët e mëposhtme: frëngjisht,  portugalisht, spanjisht, turqisht (nivel i avancuar). 

Roli dhe ndërveprimet tuaja me ekipin tonë: 

Mbështetja e Klientit

Klientët tanë komunikojnë me ne përmes emailit, telefonatave, bisedave të  drejtpërdrejta dhe mediave sociale. Ju do të merrni një trajnim menaxhimi për mjetet dhe  sistemet e platformave tona dhe do të mësoni se si t'i mbani klientët tanë të kënaqur. 

Njihni klientin tuaj

Do të mësoheni të identifikoni se cilat janë profilet e klientëve tanë. Do të  trajnoheni për të punuar me mjete analitike për të përshtatur përgjigjet më të mira, për të  zgjidhur problemin përpara se të lindin dhe për të gjetur klientin tuaj ideal. Do të mësoni të  kuptoni përdorimet që klientët tanë kanë për produktet që blejnë. Ju do të jeni pjesë e zhvillimit të  produktit. 

Krijimi i përmbajtjes dhe idetë

Mblidhni idetë e përmbajtjes nga komunikimi juaj i vazhdueshëm  me klientët për të mësuar rreth problemeve, interesave dhe nevojave të tyre. Njohuritë e fituara  janë baza për rritjen e flukseve të kujdesit ndaj klientit dhe shkrimin e FAQ-ve. 

Puna në ekip

Ju jeni pjesë e ekipit që qëndron midis kujdesit ndaj klientit, shitjeve dhe  marketingut. Puna juaj ekipore do të jetë e pasigurt që klientët tanë t'i gjejnë produktet tona, t'i  blejnë ato dhe të kenë një përvojë të mirë. 

Aftësitë, Edukimi dhe Përvoja: 

  • Duhet të jeni të strukturuar, të organizuar, të pëlqeni të optimizoni, të jeni në gjendje të zgjidhni  problemet dhe të artikuloni një përgjigje që zgjidh një problem. 
  • Ju duhet të flisni dhe shkruani të paktën një nga gjuhët e mëposhtme: frëngjisht, portugalisht,  spanjisht, turqisht. 
  • Në mënyrë ideale, ju duhet të keni përvojë paraprake të kujdesit ndaj klientit, por nëse i  përshtateni përshkrimit të mësipërm, kjo mund të jetë puna juaj e parë. 
  • Specialisti i mbështetjes së klientit është pozicioni më i mirë për një rritje të shpejtë të karrierës  brenda kompanisë sonë. 

Orari: Me kohë të plotë, 8 orë, e hënë – e premte, pas stërvitjes të shtunave ose të dielave 

Kandidatët mund të dërgojnë CV-në e tyre në këtë email:
rksjobs@cytalk.com

ose të plotësojnë  një aplikim në linkun:
https://forms.gle/7jSsD3dhZV48erKt5

Apliko
Drop files here browse files ...
Drop files here browse files ...

Shpalljet e ngjashme