Politisk rapportör

Embassy of Sweden in Pristina 150x150 1 e1611494195612
Embassy of Sweden in Kosovo
Publikuar më
10/01/2022
Qyteti
Prishtinë
Lloj listimi
Punë  

Prano njoftimet me email

Përshkrimi

Sveriges ambassad i Pristina söker en lokalanställd politisk rapportör

Sveriges ambassad i Pristina söker en lokalanställd medarbetare med ansvar för politisk rapportering med tillträde den 1 april 2022. Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning. Ambassaden, som har fem utsända och nio lokalanställda, ägnar sig utöver politisk och traditionell diplomatisk verksamhet också åt ett relativt omfattande reformsamarbete.

I den politiska rapportörens arbetsuppgifter ingår att följa och bidra till ambassadens rapportering om den politiska och ekonomiska utvecklingen i Kosovo, inklusive Kosovos närmande till EU samt landets förbindelser till grannländerna. Rapportören förväntas också bidra till ambassadens externa kommunikation, inklusive i sociala medier.

Den person vi söker har relevant utbildning, kunskap om svensk utrikespolitik, en förståelse för konflikt- och postkonfliktfrågor, samt kunskap om EU-utvidgningsfrågor. För tjänsten är det av vikt att man behärskar svenska och engelska obehindrat och väl i såväl tal som skrift. Kunskaper om regionen och om Kosovo är meriterande, liksom kunskaper i albanska och/eller serbiska.

Sökande till tjänsten måste vara svensk medborgare. Registerkontroll kommer att genomföras.

Välkommen med din ansökan, inklusive meritförteckning och minst tre referenspersoner, genom e-post till hr.pristina@gov.se senast den 31 januari 2022.